Index genealogie

Deze website (lockfamilie.nl) geeft meer informatie over de nakomelingen van Pieter Lock’s oudste kind Arij Lock – zijn nakomelingen, Jacobus van Mensch en zijn nakomelingen.

Dit genealogie overzicht is tot stand gekomen omdat ik (Aat (Arie) Lock nieuwsgierig was naar de ouders en grootouders van mijn ouders, Willem Lock en Cornelia Maria Anna van Mensch.

Dat resulteerde uiteindelijk in de pagina’s “Pieter Lock” en “Jacobus van Mensch” als basis. Het vervolg kwam tot stand uit de wens latere generaties ook vast te leggen. Te beginnen met al mijn ooms en tantes.

Een deel van de informatie over de familie Lock is overgenomen uit een kopie van het boek van “het geslacht Lock” dit examplaar ontving ik van Maria Jacoba Lock geb. 12-09-1921. Zij ververtelde mij dat het boek werd gemaakt door haar broer Didericus Jacobus Lock geb. 20-06-1910. Mijn kopie is niet compleet het begint bij pagina 9 en eindigt op pagina 81 hier wordt nog vermeld: “Tekst en stamboom afgesloten voorjaar 1977”. Er is nog een variant in omloop een “stencil” met als titel “Naam van het geslacht” mijn examplaar eindigt bij pagina 12.

Er is veel overeenkomst met de informatie die wordt vermeld op de website van Arjan Lock. Hij maakt gebruik van een boekwerk “samengesteld en geschreven door Joris Didericus Lock, geboren 2 september 1888 te Monster”. De hier eerder vermelde Arie Lock is op de website van Arjan “X Arie Lock”. Vanaf hier volgen we ieder een andere lijn.

Mijn overzichten in ’tabelvorm’ zijn voor 4 generaties waarbij opgemerkt dat van de 4de generatie alleen de voornamen worden vermeld. Uitzonderingen hierop zijn de begin pagina’s “Pieter Lock”, “Jacobus van Mensch” en een aantal pagina’s van nakomelingen waar verbanden zijn gevonden van meerdere relaties uit dezelfde familie. De standaard rubrieken zijn “Grootouders”, “Ouders”, “Deze generatie” dit zijn grofweg alle nakomelingen geboren in de periode 1931 tot 1965 en “Kinderen”. Bij een aantal families zijn ook voorouders vermeld van voor onze grootouders omdat daarmee andere familiebanden duidelijk worden.

Bestand “de familie Lock” toegevoegd aan het overzicht. Dit .pdf bestand is samengesteld door Corry Stuifzand-Buitelaar en Roel Stuifzand. Ook hier is natuurlijk weer een andere route gevolgd, verband houdend met de afstamming van de samenstellers. Er is wel een connectie met de lijn die deze website volgt dit begint bij Arij (Arie) Lock, geb. 24-10-1827 op pagina 12 om dit verder te volgen zie VI-f.

Overzicht van alle genealogiepagina’s met link naar de betreffende pagina.

Pieter Lock – Regina Cornelia Valstar en Arij Lock – Jaantje Verkade – Marrigje de Jager

Jacobus van Mensch – Johanna Theodora Kulik en een aantal van zijn voorouders

(deze link is tijdelijk off-line ivm aanpassingen) Parenteel van “Andreas Borgdorff” gemaakt door Dorus André Borgdorff en Jan Borgdorff (november 2002).