Index genealogie

Een deel van de informatie over de familie Lock is overgenomen uit een kopie van het boek van “het geslacht Lock” dit examplaar ontving ik van Maria Jacoba Lock geb. 12-09-1921. Zij ververtelde mij dat het boek werd gemaakt door haar broer Didericus Jacobus Lock geb. 20-06-1910. Mijn kopie is niet compleet het begint bij pagina 9 en eindigt op pagina 81 hier wordt nog vermeld: “Tekst en stamboom afgesloten voorjaar 1977”. Er is nog een variant in omloop een “stencil” met als titel “Naam van het geslacht” mijn examplaar eindigt bij pagina 12.

Er is veel overeenkomst met de informatie die wordt vermeld op de website van Arjan Lock. Hij maakt gebruik van een boekwerk “samengesteld en geschreven door Joris Didericus Lock, geboren 2 september 1888 te Monster”. De hieronder vermelde Arie Lock is op de website van Arjan “X Arie Lock”. Vanaf hier volgen we ieder een andere lijn.

Bestand “de familie Lock” toegevoegd aan het overzicht. Dit .pdf bestand is samengesteld door Corry Stuifzand-Buitelaar en Roel Stuifzand. Ook hier is natuurlijk weer een andere route gevolgd, verband houdend met de afstamming van de samenstellers. Er is wel een connectie met de lijn die deze website volgt dit begint bij Arij (Arie) Lock, geb. 24-10-1827 op pagina 12 om dit verder te volgen zie VI-f.

*Arie Lock, geboren te Naaldwijk 24 oktober 1827. Gehuwd te Monster 27 mei 1854 met Wilhelmina Margaretha van Spronsen. Begraven te Naaldwijk 28 maart 1899. Wilhelmina Margaretha van Spronsen geboren 10-05-1822 en overleden 05-05-1912. Kinderen: Joris, Didericus Jacobus, Anna Margaretha, Neeltje Johanna, *Pieter, Clasina.

Deze website (lockfamilie.nl) geeft meer informatie over de nakomelingen van Pieter Lock’s oudste kind Arij Lock en hun gezinnen.

Overzicht van alle genealogiepagina’s met link naar de betreffende pagina.

Pieter Lock – Regina Cornelia Valstar en Arij Lock – Jaantje Verkade – Marrigje de Jager

Jacobus van Mensch – Johanna Theodora Kulik en een aantal van zijn voorouders

(deze link is tijdelijk off-line ivm aanpassingen) Parenteel van “Andreas Borgdorff” gemaakt door Dorus André Borgdorff en Jan Borgdorff (november 2002).

Parenteel de “familie Lock” samengesteld door Corry Stuifzand-Buitelaar en Roel Stuifzand.